Herstel Unisys gaat zeer moeizaam

Unisys heeft in het laatste kwartaal van 1997 een bedrag van 1,1 miljard dollar afgeschreven. Door deze megapost sloot het automatiseringsbedrijf het kwartaal af met een verlies van 965,7 miljoen dollar.

Exclusief deze extra kosten zou het een winst hebben gemaakt van 86,9 miljoen bij een omzet van 1,89 miljard dollar. In het slotkwartaal van 1996 lagen omzet en winst op respectievelijk 1,81 miljard en 55,7 miljoen dollar. Topman Lawrence Weinbach heeft besloten om de productie en assemblage van PC' en eenvoudige servers uit te besteden. Unisys gaat zich meer richten op het leveren van grote servers en aanverwante dienstverlening.
De buitengewone last van 1,1 miljard dollar bestaat uit een afschrijving van 900 miljoen dollar aan goodwill, afkomstig van de fusie van Burroughs en Sperry Corporation in 1986, een kostenpost van 127 miljoen dollar als gevolg van de uitbesteding van de assemblage en productie van PC's en een bedrag van 42 miljoen aan kosten voor het omzetten van schulden in aandelen.
De totale opbrengsten namen met slechts 4 procent toe van 6,37 in 1996 tot 6,64 miljard dollar in 1997. Unisys leed vorig jaar ruim negenhonderd miljoen verlies. Wanneer alle buitengewone kosten buiten beschouwing worden gelaten zou Unisys een winst van 199 miljoen dollar hebben geboekt, tegenover 61,8 een jaar daarvoor. Het bedrijf kampte met een schuldenlast van 2,3 miljard dollar. Het streven is om in 2000 de schuld met 1 miljard te verminderen. Vorig jaar loste het circa 800 miljoen dollar af, waardoor het dit jaar 58 miljoen minder aan interest hoeft te betalen. De schulden zijn inmiddels teruggebracht tot 1,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.