IT is niet populair bij scholieren

Scholieren tussen de dertien en negentien jaar lopen absoluut niet warm voor een carrière in de automatisering. Ondanks de grote tekorten aan personeel komt de IT niet voor in de top-10 van voorkeuren van deze groep.

Dit blijkt uit het onderzoek De jeugd van tegenwoordig over de arbeidsmarkt van morgen, van het Arbeidsmarkt Communicatie Adviesbureau.
Slechts 1,7 procent van de jongeren noemt automatisering als favoriete beroepsgroep. Onder jongens was dit 3,3 procent; van de meisjes stemde 0,8 procent voor deze sector. Een baan in de automatisering is het meest populair onder leerlingen van het voorbereidend beroepsonderwijs, hoewel het slechts gaat om 2,2 procent. Van de vwo-scholieren heeft slechts 1 procent interesse in een IT-beroep.
Opvallend is dat allochtone jongeren (4,9 procent) meer geïnteresseerd zijn in een baan in de automatisering dan autochtonen (0,8 procent). Uit het onderzoek blijkt verder dat automatisering het hoogst scoort onder scholieren uit West-Nederland en het laagst in het noorden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.