Telewerkprijs virtueel kantoor Oracle

Oracle wint de Nederlandse Telewerkprijs met het virtuele kantoorconcept Functional Office. Het concept, een investering van 45 miljoen gulden, wordt nu uitgebreid over het gehele kantoor in De Meern.

Functional Office blijkt een goed middel te zijn om de productiviteit van de werknemers te vergroten. De onderneming kreeg de trofee, een initiatief van het Telewerkforum, woensdag uit handen van minister De Vries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
"Het personeelsverloop daalt en in het eerste half jaar is de omzet en productiviteit toegenomen", vertelt Leon Buijsman, verantwoordelijk voor de implementatie van het concept. Hij is ervan overtuigd dat Oracle de investering terugverdiend.
Oracle besloot in 1995 het kantoor drastisch te veranderen. De resultaten van een tevredenheidsonderzoek onder de werknemers gaf uiteindelijk de doorslag voor het virtuele concept. De medewerkers bleken negatief te oordeelden over de interne communicatie en de werkomgeving.
In het nieuwe concept zijn bijna alle kamers verdwenen. "Voorheen werkten we in hokjes. Er ontstond zo een enorme email-cultuur. De mensen zagen elkaar niet", blikt Buijsman terug. Niemand heeft een eigen bureau. De medewerkers hebben wel kastruimte.
Het concept biedt veel ruimte voor telewerk. Buijsman schat dat 75 procent van de medewerkers de mogelijkheid één of twee dagen per week thuis te werken zal gebruiken. Oracle spendeert veel tijd aan training en begeleiding van telewerkers. Tevens licht de onderneming de mobiele werknemers voor over de juridische, sociale en fiscale implicaties van het thuiswerken. De telewerkers beschikken thuis over een kantoorinrichting die aan alle eisen voldoet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable