'Registratie NL-domeinen loopt wel'

Het aantal Nederlandse domeinnamen dat als '.nl' staat geregistreerd, bedraagt thans ongeveer vijftigduizend. Kema Nederland, dat is belast met de uitgifte van deze domeinnamen, registreert maandelijks twee- tot drieduizend namen.

Minister Jorritsma (Economische Zaken) meldt dit in antwoord op vragen van het VVD-kamerlid Cherribi. Volgens haar worden aanvragen die correct zijn ingediend, doorgaans binnen 24 uur afgehandeld. Dit gebeurt in volgorde van elektronische aanmelding.
Van een stagnatie bij de registratie van Nederlandse domeinnamen is volgens de minister geen sprake. Cherribi vreesde daarvoor. De VVD'er meende dat de registratie ten behoeve van e-commercie hier veel trager verloopt dan in de Verenigde Staten.
Volgens de minister kan de procedure iets meer tijd vergen als de aanvraag niet aan de spelregels voldoet. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland beheert het '.nl'-domein, terwijl Kema de uitvoering doet. Kema in Arnhem werkt op basis van een Reglement voor Registratie van Domeinnamen. Dit reglement is door de Stichting opgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.