Nederland niet op tijd 2000-proof

Minder dan de helft van de Nederlandse organisaties zal zich op tijd gewapend hebben tegen het millennium-probleem. Nu de inventarisatieronde voor een groot deel achter de rug is, blijkt dat veel planningen voor de projecten niet realistisch zijn.

Veel projecten zullen pas eind 1999 zijn afgerond. Met name de lagere overheden, transportsector, landbouw en visserij, en delen van de zorgsector liggen achter op het schema. De sector banken en verzekeringen loopt nog steeds voorop.
De belangrijkste oorzaken van de vertraging zijn het ontbreken van kennis op het gebied van testen en onvoldoende prioriteit van het management. Daarnaast ondernemen organisaties in veel gevallen te weinig actie met betrekking tot noodplannen.
Uit een halfjaarlijks onderzoek van PA Consulting Group blijkt slechts 3 procent van de organisaties geheel klaar te zijn voor de eeuwwisseling. Van de respondenten zegt 49 procent vóór 1 januari 2000 klaar te zijn met door hun voor herstel aangemerkte objecten. Een derde deel zegt eerder dan 1 januari 2000 al last te krijgen van het probleem, bijvoorbeeld in systemen die berekeningen maken voor een periode die de millennium-grens overschrijdt.
De vertraging is volgens de onderzoeker deels te wijten aan het feit dat in veel gevallen de aandacht alleen uitgaat naar de IT-aspecten van de eigen organisatie. Van de ondervraagden geeft 40 procent aan geen aandacht te schenken aan de ketenproblematiek of aan aspecten van de ingebedde systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.