SSA van slag door eigen succes

System Software Associates (SSA) goochelt met cijfers. De leverancier van enterprise resource planning-software is het afgelopen boekjaar overeind gekrabbeld, maar is daarvan zo confuus geraakt dat het de uiteindelijke resultaten op een weinig doorzichtige manier presenteerde.

Volgens het persbericht bedroeg de winst in het vierde kwartaal 17,1 miljoen vóór aftrek van een aantal eenmalige kosten. Als winst in het gehele boekjaar werd 27,8 miljoen dollar gemeld. Navraag bij een woordvoerder over de grootte van de aftrek leverde verschillende antwoorden op. Uiteindelijk bleek de winst na aftrek in het vierde kwartaal op 2,7 miljoen dollar te liggen. Van het uiteindelijke nettoresultaat over het totale fiscale jaar bleef nog maar één miljoen dollar over.
De extra kosten maakte SSA toen het een publieke aandelenemissie uitbracht. Die leverde 138 miljoen dollar op voor interne investeringen. Aan deze herfinanciering zaten echter ook een aantal kostenposten die met regelgeving en belasting te maken hadden. In totaal ging het hier volgens de zegsman om een bedrag van 23,7 miljoen dollar.
In het boekjaar 1996 draaide SSA slecht. Uiteindelijk leed het een verlies van 32,8 miljoen dollar bij een omzet van 340,8 miljoen (vierde kwartaal: -5,7 miljoen). In dit fiscale jaar, dat op 31 oktober werd afgesloten, was de omzet 430,5 miljoen dollar. De omzet in de laatste verslagperiode lag op 125,6 miljoen dollar.
De toenemende vraag naarBpcs Client/Server V6 ligt ten grondslag aan de omzet- en winstgroei. Volgens Roger Covey, topman van SSA, is het product aantrekkelijk omdat het eenvoudig te implementeren en te configureren is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.