Scala blijft verlies lijden

Erp-leverancier Scala Business Solutions heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 5,6 miljoen dollar. Vorig jaar noteerde het bedrijf nog een verlies van 8,7 miljoen over dezelfde periode.

De omzet groeide echter fors met 62 procent, van 13,3 naar 21,7 miljoen dollar. De verliescijfers van het aan de AEX genoteerde softwarebedrijf werden versterkt door een voorziening van twee miljoen dollar om de negatieve marktomstandigheden in Rusland op te vangen, en een extra afschrijving van 1,7 miljoen dollar voortvloeiend uit een fusie van vorig jaar.
De omzetgroei werd voornamelijk gerealiseerd op het gebied van consultancy. Daar groeide Scala met 161 procent, terwijl de inkomsten uit service en onderhoud 41 procent groei noteerden en de licentie-inkomsten slechts met 5 procent toenamen. "De licentie-inkomsten werden beïnvloed door de traditioneel zwakke maanden juli en augustus. In september hebben we echter een krachtig herstel gezien", laat topman Andreas Kemi via een persbericht weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.