Westland/Utrecht wint Millennium Award

Oud Philips-bestuurder en voorzitter van het Millennium Platform, Jan Timmer, heeft de Computable Millennium Award uitgereikt aan de Westland/Utrecht Hypotheekbank.

Deze hypotheekverstrekker was volgens de jury het verst in zijn aanpak en het origineelst in de toegepaste testmethode. Ook prees de jury het feit dat deze organisatie koos voor het volledig intern oplossen van het millennium-probleem. "Hier is een sterk motiverend effect vanuit gegaan op de automatiseerders bij de hypotheekbank."
De jury heeft onder leiding van voorzitter ir. H. Matthes tijdens eenhearing waar alle genomineerden een toelichting moesten geven op hun project, vastgesteld dat de hypotheekverstrekker een gedegen projectorganisatie heeft, die tijdig met het millennium-probleem aan de slag is gegaan.
De Millennium Award is onderdeel van de Computable IT Award en werd gisterenavond uitgereikt. Computable en het Millennium Platform hebben deze eenmalige prijs ingesteld om bewustwording en goede initiatieven rond de millennium-bug te stimuleren.
De andere genomineerden waren Cadans, een uitvoeringsorganisatie op het gebied van sociale verzekeringen en verzekeraar Centraal Beheer. Uitgangspunt voor de beoordeling vormde de Millennium Graadmeter. De jury beoordeelde ook deze projecten als goed, zij het op onderdelen minder sterk dan het winnende project. In totaal hadden zich 15 projecten aangemeld. De jury had verwacht dat meer bedrijven en instellingen inmiddels hun zaakjes zo ver voor elkaar zouden hebben dat ze hiermee voor de dag wilden komen. Matthes sprak dan ook zijn zorgen uit over de mate waarin bedrijven en ambtelijke organisaties het Millennium-probleem tot op heden hebben aangepakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.