Arnbak: weinig investering in e-snelweg

den haag Professor Jens Arnbak toonde zich gisteren tijdens de eerste dag van het Kabelcongres bezorgd over de achterblijvende investeringen in de elektronische snelweg in Nederland.

Uit voorlopig Oeso-onderzoek blijkt dat Nederland de laatste jaren minder investeert in hardware en infrastructuur per aangesloten klant dan andere geïndustrialiseerde staten.
De voorzitter van telecomregulator Opta riep tijdens zijn toespraak tevens de kabelexploitanten op snel gebruik te maken van de grote mogelijkheden van het kabelnetwerk. Arnbak doelde hiermee op het aanbieden van telefonie en breedbandige toepassingen via de kabel. "Buit de mogelijkheden uit die KPN nu nog niet heeft en probeer u te profileren met diensten die KPN nu niet of nog niet kan aanbieden. Want KPN is bezig zich te ontwikkelen tot een efficiënt werkend bedrijf met een uitstekende uitgangspositie. Treuzel niet te lang en wacht niet totdat andere organisaties Adsl en digitale televisie op grote schaal aanbieden", zei Arnbak.
Hij roemde het uitgestrekte kabelnetwerk in Nederland. "Het vormt een uitstekende basis voor geconvergeerde diensten. Telecommunicatie- en omroepnetten kunnen in elkaar overvloeien, Internet en telefonie kunnen parallel via deze kabel plaatsvinden. Ook de integratie van een mobiel netwerk met een kabelnetwerk lijkt tot de mogelijkheden te behoren", aldus Arnbak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.