Sybase poogt terug te komen

Sybase boekt het derde kwartaal een nettowinst van 2,2 miljoen dollar. De leverancier van ondermeer relationele databasesystemen verkocht voor 210,2 miljoen dollar, 10 procent minder dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Inkomsten uit licenties zakten terug met 19 procent naar 98,8 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg dat nog 122,6 miljoen. In de sector service namen de verdiensten van Sybase iets toe: 111,5 dollar, tegenover 110,5 een jaar geleden.
Volgens Jack Acosta, vice-president en financieel hoofd van het bedrijf, demonstreren de resultaten dat Sybase op de goede weg is: een sterke balans en goed beheer van de uitgaven. "Onze kostenbeperkende maatregelen waren succesvol, we kunnen nu toewerken naar omzetvergroting."
Analisten zijn kritischer. Zij vragen zich af of het bedrijf in staat zal zijn het hoofd boven water te houden. "Sybase's aandeel in de databasemarkt krimpt. Het zal moeilijk zijn voor het bedrijf de positie als groeiende onderneming te herwinnen. De markt ontwikkelt zich snel en je kunt je geen mindere periodes permitteren", aldus James Mendelson, analist bij de Soundview Financial Group.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.