Colt Telecom klaar voor de start

Het Britse Colt Telecom start volgende week met dienstverlening in Amsterdam. De onderneming beschikt in de Noord Holland over een glasvezelnetwerk van duizend kilometer. In Amsterdam ligt ongeveer 170 kilometer aan kabels in de grond.

Colt verwierf deze infrastructuur door de overname van Telecom Noord West, het voormalige telefoonbedrijf van Energie Noord West.
Colt Telecom richt zich uitsluitend op de zakelijke markt. Alleen bedrijven met een telecomgebruik van meer dan 35 duizend gulden per jaar komen in aanmerking voor een plaats in het klantenbestand. "Een aansluiting op het netwerk kost ongeveer zeventigduizend gulden. We willen deze investering in twee jaar terugverdienen", aldus Directeur Pim Boerma.
De nieuwkomer start met een beperkt aanbod. Colt biedt momenteel vaste verbindingen en Isdn 30-connecties. De onderneming probeert zich te onderscheiden door de kwaliteit van de dienstverlening. De prijzen zijn concurrerend, maar niet direct lager dan die van concurrenten. Op dit moment heeft Colt 150 klanten, waaronder telecombedrijven MCI Worldcom en Enertel, en Internet-aanbieders als Euronet/Internet en Demon. Verder is de gemeente Amsterdam een grote klant, met het Gemeente Vervoerbedrijf, de Sociale Dienst en Civility. "We beschikken in Amsterdam om de vijftig meter over een aansluitpunt. Vanuit de klant graven we dan naar het netwerk. Op deze manier kunnen we snel klanten aansluiten", aldus Boerma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.