Sap loopt uit op concurrenten

De opmars van Sap in de markt van de bedrijfsbrede software lijkt niet te stuiten. Het Duitse bedrijf heeft de verwachte cijfers over 1997 bekend gemaakt. Op 27 januari worden ze definitief gepresenteerd.

De omzet over 1997 bedraagt naar schatting 3,37 miljard dollar, een groei van bijna 60 procent ten opzichte van 1996. De winst per aandeel groeit met meer dan 50 procent.
Sap snoert met deze cijfers zijn critici de mond. Velen beweerden dat er een tijd zou komen dat de onbetwiste leider op de erp-markt (enterprise resource planning) de grote orders en de successen een keer zou mislopen. De afstand tussen Sap en zijn concurrenten groeit echter alleen maar.
Oracle schokte de financiële wereld onlangs toen het bedrijf bekend maakte dat zijn erp-activiteiten in het laatste kwartaal met slechts 7 procent groeide. Sap doet het niet alleen wereldwijd goed, ook de resultaten in Nederland stemmen tot tevredenheid. Na het derde kwartaal gaf de Nederlandse organisatie de verwachting af dat de omzetgroei ongeveer 50 procent zou bedragen. Een woordvoerder meldt dat de werkelijke omzetgroei groter zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.