Philips en Lucent uit mobiele telefoons

Philips en Lucent zetten binnenkort een punt achter de samenwerking op het gebied van mobiele telefonie. Dit meldt The Wall Street Journal. Deze samenwerking met de naam Philips Consumer Communications leidt flink verlies.

Philips bezit 60 procent van de aandelen, Lucent 40 procent. Volgens de Amerikaanse zakenkrant komt Philips binnenkort met het nieuws naar buiten.
In het licht van dit bericht is het opvallend dat Philips gisteren bekendmaakte dat bestuurslid Doug Dunn per 1 december het concern verlaat. Dunn heeft vijf jaar bij de onderneming gewerkt en is verantwoordelijk voor de Consumenten Elektronica, waaronder ook de mobiele telefoons vallen. De aankondiging zou kunnen duiden op ontevredenheid bij Dunn over een oplossing van Philips voor de mobiele telefoons. De Brit Dunn kwam in 1993 naar Philips toen toenmailg topman Jan Timmer bezig was met een vernieuwingskuur in de top. Timmer meende destijds dat het concern meer behoefte had aan niet-Philips en buitenlands bloed. Adri Baan volgt Dunn op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.