Apple maakt weer winst

Apple Computer lijkt de sombere tijden weer te boven te zijn met een winst van 45 miljoen dollar op een omzet van 1,6 miljard dollar voor het eerste kwartaal van dit jaar. Steve Jobs maakte dit gisteren bekend in zijn openingstoespraak op de Macworld Expo in San Francisco.

De aandelenkoers van de Mac-fabrikant steeg onmiddelijk met 20 procent naar 18,9 dollar per aandeel. Tegelijkertijd wisselden er ruim 16 miljoen aandelen van eigenaar, meer dan zeven keer het gebruikelijke aantal dat per dag wordt verhandeld.
Ton van Garderen, directeur Apple Nederland, erkent ook verrast te zijn door het positieve nieuws. "Wij hadden er zelf wel op gerekend dat we uit de rode cijfers zouden komen, maar niet op 45 miljoen dollar winst", meldde de topman vanaf de Macworld Expo. Hij wijt dit succes aan de strikte focus die Apple nu hanteert voor specifieke markten en partners.
Van Garderen somt de oorzaken op voor deze terugkeer naar winstgevendheid: "Allereerst het feit dat we nu een stabiele inkomstenstroom hebben, ondermeer door onze online-winkel en de nieuwe G3-systemen." Apple schatte dat het 80.000 van deze computers zou verkopen, maar het bleken er 133.000 te zijn. "De tweede factor is een verbetering van onze marges en de derde is onze reorganisatie, die nu is afgerond".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.