Jorritsma wil gebruik ICT stimuleren

Het kabinet probeert consumenten, kleinere bedrijven en de overheid te stimuleren meer gebruik te maken van informatie- en communicatietechnologie (ICT). De vraag naar ICT blijft onder deze groepen wat achter.

Minister Jorritsma (Economische Zaken) noemt in haar antwoord op vragen, die vanuit de Tweede Kamer hierover waren gesteld, een aantal oorzaken.
Ten eerste bestaat er onzekerheid bij de aanbieders over de ontwikkeling van de markt voor elektronische diensten. Daardoor is men terughoudend. Dit leidt tot een kip-ei situatie omdat het nog geringe aanbod potentiële afnemers ontmoedigt zich op Internet te begeven. Een andere rem wordt gevormd door het geringe vertrouwen in systemen voor elektronisch betalen. Tenslotte zijn velen onbekend met de mogelijkheden die de elektronische snelweg biedt.
Het kabinet werkt aan het wegnemen van deze obstakels. Hierbij kan worden gedacht aan de Kredietregeling Elektronische Dienstenontwikkeling, het Actieplan Electronic Commerce, het scheppen van de juiste juridische randvoorwaarden en diverse bewustwordingsacties richting met name het MKB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.