Willem Smit's Internoc naar de beurs

Internoc, het nieuwste bedrijf van zakenman Willem Smit, gaat deze maand nog naar de Euro NM (Nieuwe Markt) beurs van Brussel. Tot 26 januari kunnen beleggers inschrijven op maximaal 3,5 miljoen nieuwe aandelen.

De emissie kan ruim 30,5 miljoen gulden aan nieuw kapitaal opleveren. Momenteel staan ruim 12,8 miljoen aandelen uit, zodat het aandelenkapitaal met ongeveer 36 procent wordt uitgebreid. Dit meldt vandaag de Financiële Telegraaf.
Internoc beheert netwerken van derden. Vorig jaar leed het bedrijf nog een operationeel verlies van 7,5 miljoen bij een omzet van 15 miljoen gulden. Dit jaar wordt een winst van 8 miljoen bij een omzet van 55 miljoen gulden verwacht. De opbrengst van de beursgang zal de netwerkbeheerder in uitbreidingsplannen steken.
Voor zakenman Willem Smit is dit na Datex en Newtron de derde beursgang. Hij beweert bij hoog en laag dat hij niet met Internoc naar de beurs gaat om zijn aandelen te verzilveren. Na de emissie ziet hij zijn belang dalen van 44 naar 36,8 procent. Volgens de procedures van de Euro NM beurs mag hij pas aan het eind van het tweede jaar na introductie pakketten aandelen verkopen, doch maximaal 25 procent van zijn belang per jaar. Het duurt dus nog minstens vijf jaar voordat Smit eruit kan springen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.