Topmanagent heeft weinig benul van IT

Het Nederlandse bedrijfsleven investeert volop in Internet en email, maar verwaarloost de ingewikkeldere toepassingen die de bedrijfsvoering wezenlijk kunnen verbeteren.

Communicatie is de belangrijkste IT-trend van vandaag. Deze conclusie trekt Kpmg Management Consulting inTrends in IT. Deze week is een nieuwe versie verschenen van die uitgebreide studie naar de ontwikkelingen in de informatietechnologie.
De voornaamste reden voor de beperkte aandacht is de geringe kennis die het topmanagement heeft van IT. Volgens de onderzoekers reikt hun begrip niet verder dan begrippen als Internet en email. De meeste managers hebben geen flauw benul van de betekenis van 'datamining' en 'workflow management'.
De IT-industrie is voor een deel zelf schuldig. Nieuwe IT-oplossingen worden met kracht in de markt gezet. Voortdurend zoemen nieuwebuzzwords rond.
Kpmg onderscheidt nu bijna dertig belangrijke trends. Peter Noordam, auteur van het onderzoek, constateert dat het steeds moeilijker wordt een hype van een echte trend te onderscheiden. Alles gaat ook snel. Drie jaar geleden had nog nauwelijks iemand Internet. Nu heeft 60 procent van de bedrijven een Internet-aansluiting. Tegelijk zijn er slechts weinig geavanceerde voorbeelden van Internet-toepassingen. Meestal komt het neer op berichtenverkeer. Dat is dan ook de trend van dit moment: alles wat het samenwerken gemakkelijker maakt, krijgt veel aandacht. Email spant de kroon. Daarna volgen groupware en intranetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.