Een derde van de PC-bezitters emailt

Eén op de drie Nederlanders met een PC thuis verzendt en ontvangt momenteel email. Dat is evenveel als het percentage mensen die hun zijn financiën via de PC doen, gebruikmakend van bijvoorbeeld Girotel en Money.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Amsterdamse bureau Motivaction in opdracht van Microsoft. Deze cijfers zijn openbaar gemaakt tijdens de presentatie van de nieuwe Encarta Winkler Prins Encyclopedie.
Tekstverwerking blijft met 57 procent de meest gedane activiteit. Andere populaire toepassingen zijn spelletjes (31 procent), thuiswerk (26 procent), huiswerk (23 procent) en muziek luisteren (20 procent).
Bijna driekwart van de thuis-PC's is momenteel een Pentium. Van de respondenten beschikt 68 procent over 32 MB Ram of meer. Meer dan de helft van de modemgebruikers heeft een 33k6 modem.
Ook is gevraagd hoeveel mensen aan software (inclusief spelletjes) hebben uitgegeven gedurende de laatste twaalf maanden. 17 Procent besteedde één tot honderd gulden, 14 procent honderd tot tweehonderd, 41 procent twee- tot vijfhonderd, 18 procent vijfhonderd tot duizend, 8 procent duizend tot tweeduizend, en 3 procent meer dan tweeduizend gulden.
Veel mensen gebruiken Internet voor email (42 procent), product-informatie (22 procent) en het downloaden van software (18 procent).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.