Sleutelrol voor IT in mondiale logistiek

Geïntegreerde IT-systemen zijn onontbeerlijk voor succes als wereldwijde logistieke dienstverlener. Daarnaast zijn een internationaal netwerk van mensen en kantoren alsmede wereldwijde kwaliteit en betrouwbaarheid noodzakelijk.

Dit blijkt uit onderzoek van Nederland Distributieland (NDL) onder grote verladers, dienstverleners en andere deskundigen uit de VS, Europa en Azië.
Het rapport Worldwide Logistics, dat op 30 september wordt gepresenteerd, schetst de toekomst van de logistieke dienstverlening. Onder andere Sun Microsystems, Philips Semiconductors en IBM deden mee aan het onderzoek.
Wereldwijd werkende producenten willen beschikken over een veelheid aan direct inzetbare en betrouwbare logistieke oplossingen. De moderne 'netwerk-economie' maakt de logistiek zo complex dat veel multinationale ondernemingen één dienstverlener willen die alles op logistiek gebied verzorgt. Zo'n aanbieder kiest de beste oplossingen en levert, geholpen door geavanceerde IT-systemen, actuele informatie. Dit gebeurt met volledige aansprakelijkheid voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
Wereldwijde productie en concurrentie, de opkomst van IT en een explosie van het goederenaanbod hebben de belangstelling voor supply chain management vergroot. Het betreft hier de integratie van voortbrengingsketens van grondstof tot consumptie, met vele kruisverbanden tussen de ketens onderling. Meer en meer bedrijven produceren, kopen en verkopen in de hele wereld. Ze doen dat met minimale voorraden en zoveel mogelijk directe leveringen op bestelling. Toch willen ze een maximale beschikbaarheid van het juiste product garanderen. Dat gebeurt allemaal computergestuurd, met een stortvloed van IT- en informatiediensten. Het rapport geeft een uitgebreid overzicht van de ontwikkelingen op dit gebied.
Elektronische handel via Internet versnelt die ontwikkelingen. De opkomst van e-commercie heeft een grote invloed op de logistiek. Goede samenwerking tussen bedrijven in e-commercie en logistieke dienstverleners is essentieel voor wie de vruchten van beide wil plukken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.