Internet via kabel start volgend jaar

Veel Nederlanders kunnen vanaf volgend jaar websurfen via de televisiekabel. Het Amerikaanse bedrijf At Home richt samen met de Nederlandse kabelmaatschappijen Castel en Palet Kabelcom een nieuwe onderneming op die Internet-diensten via de kabel aanbiedt.

Dit bedrijf zal buiten de randstad vrijwel heel Nederland dekken. Castel heeft 750 duizend aansluitingen in het Noorden en Oosten van het land. Palet Kabelcom heeft zevenhonderdduizend aansluitingen in het Zuiden.
Dinsdag gingen de Europese kartelautoriteiten akkoord met de oprichting van het nieuwe bedrijf. De Nederlandse kabelmaatschappijen krijgen 45 procent van de aandelen in handen. At Home, waar onder andere Microsoft inzit, krijgt 10 procent.
Het nieuwe bedrijf wil niet alleen toegang tot Internet bieden, maar ook spelletjes, live-uitzendingen van sportwedstrijden en videofilms - allemaal op basis vanpay-per-view.
Een woordvoerder van Castel geeft aan dat de activiteiten wellicht uitgebreid worden naar het buitenland en elders in Nederland.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.