Microsoft zou azen op delen Elsevier

De geruchten zwellen aan dat Microsoft aast op onderdelen van het Engels-Nederlandse uitgeversconcern Reed Elsevier, dan wel uit is op een volledige overname. Het Amerikaanse persbureau Dow Jones Newswires meldde gisteren dat beide partijen hierover besprekingen voeren.

Een bron binnen Reed Elsevier zou hebben bevestigd dat mogelijk een miljardentransactie op handen is.
Ook deFinancial Times speculeerde op een mogelijke overname van de technische publicaties van het uitgeversconcern. Volgens deze krant gaat in de Londense City het hardnekkige verhaal de ronde dat de grote zakenbank Morgan Stanley namens Microsoft aan de onderhandelingstafel zit. Het uitgeversconcern wilde gisteren bevestigen noch ontkennen dat zulks het geval is. Nadat de koers van Reed Elsevier twee dagen achtereen flink was gestegen, daalde het aandeel gisteren.
Bekend is dat Reed Elsevier na de mislukte fusie met Wolters Kluwer in een fase van heroriëntatie zit. Het concern sloot overigens afgelopen voorjaar een overeenkomst met Microsoft voor de afname van software en Internet-diensten. De contractwaarde bedroeg ongeveer 60 miljoen gulden. Daarnaast werken de beide ondernemingen samen met Macaw bij het 'uitgeven op Internet'. Elsevier levert kennis over het uitgeven, Macaw over Internet-technologie en Microsoft het Site Server publicatiesysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.