Baan en Top Tier halen banden aan

Erp-leverancier Baan Company sluit een verstrekkende overeenkomst met het Israëlische Top Tier Software. De navigatiesoftware van dit bedrijf wordt standaard meegeleverd in een bundel bij de erp-software van Baan.

Top Tier claimt dat transacties afhandelen 60 tot 80 procent minder tijd kost, omdat gebruikers flexibel relaties tussen gegevens kunnen leggen en niet gebonden zijn aan van te voren gedefinieerde structuren.
Met de Baan Data Navigator Plus, de naam van Top Tiers nieuwste product, zijn de relaties tussen uiteenlopende gegevenstypen flexibel zichtbaar te maken. De onderliggende technologie heet 'hyperrelational', wat verwijst naar het principe vanhypertext. Middelsdrag-and-drop zijn gegevens(typen) als 'klant' en 'order' op elkaar te leggen, waarna het systeem automatisch de relaties weergeeft: de orders die de betreffende klant in bestelling heeft. De oem-overeenkomst tussen beide bedrijven levert Top Tier jaarlijks een vast bedrag op.
Vorig jaar nam Vanenburg Ventures (toen Baan Investment) al een minderheidsbelang van veertien miljoen dollar in Top Tier. Volgens vice-president Gil Perez wilde Baan oorspronkelijk het bedrijf kopen. Top Tier wilde echter onafhankelijk blijven. Baan Investment stimuleerde de verdere ontwikkeling en Baan Company paste vanaf dat moment, voor een beperkt aantal gebruikerssessies, de navigatietechnologie toe in versie IVc. De huidige overeenkomst betreft zowel de erp-programmatuur als de Olap-, verkoop-, financiële- ensupply-chain-software. Met het ontwikkelproduct Top Tier Suite zijn alle gegevensbronnen die het Odbc-interface (Open DataBase Connectivity) ondersteunen aan elkaar te knopen. Gebruikers kunnen dan relaties leggen tussen gegevens uit verschillende systemen.
Momenteel breidt Top Tier zijn aanwezigheid in Europa uit. Naast het bestaande kantoor in het Verenigd Koninkrijk werkt het bedrijf onder leiding van Fred Peters aan het opzetten van een Nederlandse vestiging. Peters deed eerder dit jaar hetzelfde voor Dynasty Technology.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.