Ministeries staan voor zware euro-klus

De introductie van de euro zadelt de ministeries op met een enorme portie werk, zo blijkt uit de Miljoenennota. Hoewel de tijdsdruk bij dit project minder is dan bij het 2000-probleem, heeft de overheid er haar handen vol aan.

De invoering van de euro heeft ondermeer gevolgen voor de financiële administratie, informatiesystemen, contracten, en wet- en regelgeving.
Defensie begint volgend jaar zijn informatiesystemen aan de euro aan te passen, zodra zicht is op een oplossing van de 2000-problematiek. De financiële administratie is al geschikt voor girale euro-betalingen vanaf 1 januari 1999.
Ook de Belastingdienst is bezig de automatiseringssystemen aan de euro aan te passen. In verband met een versnelde aanpak is hiervoor dit jaar veertig miljoen gulden extra nodig. Binnenlandse Zaken zal dit najaar voor de geautomatiseerde systemen plannen van aanpak opstellen.
Ook de voorlichting over de euro zal veel aandacht vergen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het Nationaal Forum voor de introductie van de euro. Naast de praktische euro-informatie zal de burger binnenkort informatie krijgen over zaken die per 1 januari 1999 ingaan, zoals de mogelijkheid om in euro's giraal te betalen, belasting af te dragen en te beleggen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable