Overheid benadert burger via één loket

Het Rijk breidt het project Overheidsloket 2000 binnenkort uit. In meer gemeenten zal de dienstverlening aan het publiek via één loket verlopen. Met de nodige IT-ondersteuning blijkt dat goed mogelijk te zijn.

Met IT is ook gemakkelijker maatwerk te leveren bij het geven van overheidsinformatie. Hierdoor zijn met bepaalde boodschappen specifieke doelgroepen te bereiken. Het functioneren van het overheidsapparaat valt eveneens belangrijk te verbeteren met behulp van IT.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal voorstellen doen voor het standaardiseren van elektronische uitwisseling, beveiliging, opslag en ontsluiting van overheidsinformatie en het stroomlijnen van basisgegevens. De gezamenlijke inkoop van datacommunicatie-diensten (Overheidsnetwerk 21) zal worden verbreed. Verder staat het opzetten van een beveiligd intranet voor de ministeries, Hoge Colleges van Staat en de Eerste en Tweede Kamer op het programma.
Daarnaast komt er een ict-uitvoeringsorganisatie voor de bundeling van kennis over ict-toepassingen binnen de overheid. Deze organisatie moet tevens zorgen voor toegankelijkheid van deze kennis voor alle overheidsinstellingen.
Binnenlandse Zaken is belast met de coördinatie van het millennium-vraagstuk. Dit departement volgt de voortgang van alle activiteiten en controleert of elk ministerie zich aan de afspraken houdt. Uiterlijk 1 november 1998 moet er inzicht zijn in de oplossing van het probleem. Binnenlandse Zaken zelf hoopt alle vitale objecten vóór die datum 2000-bestendig, getest en ingevoerd te hebben. Voor alle niet vitale objecten moet dat per 1 mei 1999 gerealiseerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.