Onderwijs werkt aan ict en 2000

Voor de exploitatie van informatie- en communicatie-technologie (ict) in het onderwijs heeft het kabinet een bedrag oplopend tot 240 miljoen gulden structureel beschikbaar gesteld.

Incidenteel reserveert de overheid in de periode 1999-2002 een bedrag van 670 miljoen en in de periode 2003-2010 een bedrag van 330 miljoen. De komende maanden wordt een nader plan opgesteld voor de besteding van deze middelen.
De extra middelen die het regeerakkoord voor ict uittrekt, zijn onvoldoende voor de plannen die minister Ritzen die in de vorige regeerperiode heeft opgesteld. Vorige week is al aangekondigd dat 'Investeren in Voorsprong' in de prullenbak beland. Minister Hermans (Onderwijs) wil voor eind dit jaar een nieuw plan opstellen.
De samenwerking tussen het technisch onderwijs en het bedrijfsleven krijgt een impuls door bundeling van voorzieningen in technocentra. Voor de oprichting van die centra trekt het kabinet voor de periode 1999-2002 ongeveer veertig miljoen gulden uit. Technocentra zijn regionale centra met voorzieningen voor het technisch beroepsonderwijs. Dit najaar krijgt de Tweede Kamer een plan van aanpak.
Het ministerie van Onderwijs heeft een projectorganisatie ingericht voor de millennium-problematiek. De inventarisatie-fase is thans voor 99 procent afgerond. Ongeveer een kwart van het totale aantal maatschappelijk vitale processen, producten en diensten betreft vitale systemen. De analyse-fase is voor ruim driekwart voltooid. Tegelijkertijd is voor driekwart van de geanalyseerde objecten de oplossing gestart. Gereed is 13 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable