Aantal vacatures bij dienstverleners blijft gelijk

vacature

Dienstverleners hadden het afgelopen kwartaal niet meer vacatures dan de kwartalen hiervoor. De omzet van computerservicebedrijven steeg het afgelopen kwartaal. Ondernemingen zijn positief over de verdere groei van de omzet.

Het tekort aan ict-personeel bij computerservicebedrijven is het afgelopen kwartaal niet verder opgelopen. Het derde kwartaal van dit jaar ontstonden er achtduizend nieuwe vacatures. Ook het aantal vervulde vacatures kwam in het derde kwartaal van 2007 uit op achtduizend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Aan het einde van het derde kwartaal waren er 9400 openstaande vacatures.

De omzet van computerservicebedrijven in het derde kwartaal is de hoogst gerealiseerde omzet sinds eind 2000. De omzet nam het derde kwartaal van dit jaar met 15 procent toe in vergelijking met dezelfde periode in 2006. De computerservicebedrijven zijn, samen met de uitzendbranche, de belangrijkste aanjagers van de omzetgroei in de zakelijke dienstverlening.

Meer orders

De ondernemers ontvingen naar eigen zeggen in het derde kwartaal van 2007 flink meer orders dan in het tweede kwartaal. Uit de conjunctuurtest blijkt dat ondernemers positief oordelen over de orderontvangsten en het economische klimaat, al oordelen de ondernemers iets minder positief dan in het vorige kwartaal.

Verwacht wordt dat de omzet in vierde kwartaal weer zal groeien. Er wordt een verdere flinke stijging van de orders voorzien. De ondernemers verwachten tevens licht stijgende afzetprijzen. Hieruit volgt ook de verwachting van een verdere toename van de omzet. Per saldo verwacht 38 procent van de ondernemers een stijging van de toekomstige personeelssterkte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-14T09:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.