Baan verwacht verlies in derde kwartaal

Baan verwacht in het derde kwartaal van 1998 verlies te lijden van 13 tot 16 dollarcent per aandeel. De leverancier van erp-software denkt een omzet te realiseren tussen de 190 en 195 miljoen dollar. Dat is slechts een toename van ongeveer 10 procent in vergelijking met de omzet van 173,2 miljoen dollar over het derde kwartaal van 1997.

Het bedrijf wijt de tegenvallende verwachtingen aan de minder rooskleurige wereldwijde marktcondities, waardoor klanten liever wachten met het plegen van IT-investeringen, en het millennium-probleem dat veel IT-budget opslokt. Vooral op de Amerikaanse markt merkt Baan dat bedrijven de aankoop van erp-pakketten uitstellen of projecten terugschroeven die reeds gestart zijn. De softwareleverancier denkt dat deze negatieve trend voorlopig nog zal aanhouden en buigt zich over een aanpassing van de toekomststrategie.
Beleggers op de Amsterdamse Effectenbeurs waren weinig gecharmeerd van dit nieuws. Het de laatste tijd toch al zo geplaagde aandeel Baan kelderde van 33,30 gulden op vrijdag naar 20 gulden vandaag om 13.00.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.