Onderwijs accepteert tekorten ICT niet

Het is onacceptabel dat er onvoldoende geld beschikbaar is voor de integratie van ict in het onderwijs. Dit schrijft de Vereniging voor het management in het voortgezet onderwijs (VVO) in een brief aan onderwijsminister Loek Hermans. De brief is een reactie op Hermans' aankondiging dat hij nieuwe ict-plannen gaat maken.

De VVO zegt de overheid te houden aan de uitvoering van het afgesproken beleid. Ook de Vereniging voor informatiekunde en informatietechnologie in het onderwijs (I&I) is niet te spreken over Hermans' aankondiging.
Volgens Hermans is het huidige ambitieniveau van het project Investeren in Voorsprong onhaalbaar. Het ministerie heeft te weinig geld hiervoor. De plannen van ex-minister Jo Ritzen voor integratie van ict in het onderwijs lijken hierdoor in de prullenbak te verdwijnen. Ritzen wilde de scholen ondermeer laten beschikken over één computer per tien leerlingen en een aansluiting op het scholennetwerk Kennisnet. Daarnaast moest er geld vrijkomen voor bijscholing van docenten. Hermans wil voor eind dit jaar een nieuw ict-plan voor het onderwijs presenteren. De voorhoedescholen, die inmiddels aan de integratie zijn begonnen, mogen gewoon doorgaan.
De VVO vindt dat de nieuwe minister alsnog de benodigde financiële middelen beschikbaar moet stellen. De vereniging wijst op de brede steun die Ritzens plannen destijds kregen en de gewekte verwachtingen. Volgens de VVO dreigt een tweedeling in de maatschappij als de plannen niet doorgaan. Voor de ontwikkeling van kinderen is het van belang of er thuis al dan niet een computer staat. Als ieder kind op school met computers leert werken, verdwijnt deze ongelijkheid van kansen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable