Rijk onderzoekt gevolgen convergentie

Het kabinet start een onderzoek naar de gevolgen van convergentie. Voorbeelden van het vervagen van de traditionele grenzen tussen de sectoren telecommunicatie, omroep en informatietechnologie zijn de opkomst van multimedia en Internet.

De regering wil de ontwikkelingen op het gebied van convergentie op de voet volgen. Ook de maatschappelijke en culturele betekenis voor de burger komt aan de orde. De overheid bekijkt of aanpassing van wetten en regels nodig is. Ook gaat ze na of de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening te bevorderen valt door gerichte stimuleringsmaatregelen.
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt bij dit onderzoek samen met Economische Zaken, Onderwijs, Justitie en Binnenlandse Zaken. Verkeer en Waterstaat doet ook nader onderzoek naar enkele strategische onderwerpen. Op het programma staan ondermeer: de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse telecommunicatiesector, de effecten van ict op verkeer en vervoer, en de beveiliging en betrouwbaarheid van telecommunicatievoorzieningen. De maatschappij en de economie worden meer en meer afhankelijk van dergelijke voorzieningen. Dit geldt nog sterker als straks het grootste deel van het betalingsverkeer elektronisch verloopt.
Verder laat de regering onderzoek doen naar Internet. De verkenning heeft betrekking op veiligheid en beveiliging, betalingen en toegankelijkheid. Daarnaast vindt een studie plaats naar standaardisatie op het gebied van telecommunicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.