Opta dwingt KPN tot forse verlagingen

KPN Telecom moet de gesprekskosten voor lokaal bellen met een kwart in prijs verlagen. De interlokale gesprekstarieven moeten met eenderde omlaag. Deze laatste prijsdaling moet in drie jaar plaatsvinden.

Het bellen van vaste toestellen naar mobiele telefoons moet 10 procent goedkoper. De Opta heeft deze besluiten vanonchtend bekendgemaakt. De toezichthouder noemt de winstmarges van KPN Telecom te hoog.
De oud-monopolist is verbijsterd over de opstelling van de Opta. De onderneming heeft met ongeloof kennis genomen van het oordeel. "Zou het oordeel van de Opta uitgevoerd worden, dan zou dit voor KPN een vermindering van het bedrijfsresultaat met eederde betekenen, ruim één miljard gulden. Het totale rendement komt hiermee ver onder het internationale gemiddelde in de bedrijfssector te liggen, hetgeen de positie van KPN op de kapitaalmarkt ernstig zal verslechteren", reageerde KPN. De onderneming zegt dat de continuïteit van het bedrijf in het geding is. Vooralsnog neemt KPN het oordeel voor kennisgeving aan. De onderneming zal binnenkort met tariefsvoorstellen komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-04T00:00:00.000Z Redactie Computable