Syntegra werft met consultant-opleiding

Syntegra Nederland in Zoetermeer begint deze maand met de Syntegra Consultants Business School. Zo hoopt deze systeemintegrator, met ruim 1.200 medewerkers, beter te kunnen voldoen aan de vraag naar consultants.

De IT-adviesbranche beleeft namelijk gouden tijden. Vooral project-leiders zijn niet aan te slepen. Daarnaast wil Syntegra met de opleiding medewerkers perspectieven bieden. Verder vormt de Business School een troef in de slag om IT-personeel. Waar sommige concurrenten werven met snelle lease-auto's of veel geld, wil Syntegra zich profileren met zijn opleiding.
De Nederlandse dochter van British Telecom mikt op zowel eigen als externe IT'ers die meer uit hun carrière willen halen. De opleiding moet leiden tot een versnelling van de carrière. Een consultant die de Business School heeft doorlopen en een jaar werkervaring als consultant heeft, kan een even grote sprong maken als iemand met drie jaar operationele ervaring in een vaste organisatie of twee jaar operationele ervaring in een detacheringsorganisatie.
Het gevaar bestaat dat Syntegra opleidt voor de concurrentie. Dat risico valt volgens het bedrijf te beperken door de medewerkers een zo interessant mogelijk perspectief te bieden. Bovendien is er een afspraak met de deelnemers over terugbetaling van een deel van de kosten bij voortijdige uitdiensttreding.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.