Senters Informe als kennisbemiddelaar

Deze maand start Informe, een informatie-organisatie die bemiddelt tussen professionele ontwikkelaars voor de elektronische snelweg. Informe verstrekt onpartijdig informatie over IT-projecten en mogelijke subsidies daarvoor.

Manager Michel Simon van Informe: "Als iemand een goed idee heeft, kan hij bij ons aankloppen om anderen te zoeken die aan hetzelfde werken. Daarbij geeft de informatie-aanbieder zelf aan wat en hoeveel hij wil delen." Informe hanteert drie niveaus van vertrouwelijkheid: publieke informatie, die gewoon op de website staat; semi-vertrouwelijke informatie, die alleen tussen twee gebruikers wordt uitgewisseld; en vertrouwelijke informatie, waarbij de verstrekker van de gegevens zelf contact opneemt met de vrager. Uiteindelijk gaat het om het delen van informatie, maar Informe is er niet om bedrijfsgeheimen op straat te gooien.
De afgelopen zes maanden heeft de kennisbemiddelaar proefgedraaid. Daarbij is de dienstverlening geanalyseerd, aangepast en getest. Gedurende die periode kreeg Informe ongeveer driehonderd vragen te verwerken. "Ruwweg 40 procent daarvan was gericht op subsidies; bedrijven die willen weten of zij voor een bepaald project subsidie kunnen krijgen." De overige vragen betroffen onderwerpen als elektronische transacties en intranetten.
Informe geeft niet alleen Nederlandse kennis door, maar biedt ook links naar de Europese Cordis-database (Community Research and Development Information Service).
Informe gebruikt kennis en expertise van Senter, maar is duidelijk gescheiden van dat agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Senter voert het overheidsbeleid uit met als doel het versterken van de positie van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Informe bestaat puur als kennisbemiddelaar. Simon: "Daarin ligt ook ons bestaansrecht: absolute onafhankelijkheid."
De hele dienstverlening van Informe is dan ook gratis. Het enige belang van zijn informatiedienst is het helpen van alle Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met de elektronische snelweg, multimedia en elektronische handel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable