HP verzoekt 2500 medewerkers weg te gaan

Hewlett Packard (HP) biedt 2500 werknemers een uitkooppremie aan. Het gaat vooral om arbeidskrachten uit de slechtdraaiende test- en meetdivisie. Op deze manier hoopt het automatiseringsbedrijf de kosten terug te dringen. De reorganisatie gaat zo'n vijftig miljoen dollar kosten, wat ten laste komt van het vierde kwartaal.

HP, waar 127 duizend mensen werken, worstelt al geruime tijd van dit jaar met tegenvallende resultaten en pogingen om het totaal aantal kosten te reduceren. Woordvoerster Marlene Somsak verwacht dat de meeste medewerkers aan de actie zullen meedoen. "De voorgaande keren dat we dit gedaan hebben, werden we overtekend." De laatste keer dat HP medewerkers geld bood om het bedrijf te verlaten was in oktober 1992.
De aankondiging van HP past in het rijtje van Amerikaanse IT-bedrijven die personeel op straat willen zetten om, zoals ze zelf zeggen, de kosten in lijn met de opbrengsten te brengen. Harbinger (duizend medewerkers), Lotus Development (170 banen) en Symantec (honderd werknemers) zijn andere recente voorbeelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.