ATL gaat Usoft internationaal verkopen

Het Israëlische ATL wil de ontwikkelsoftware van het onlangs overgenomen Usoft via indirecte kanalen en partners verkopen op de internationale markt. Volgens marketingmanager Odded Ritz is ATL niet van zins de filosofie van Usoft sterk te wijzigen.

De overname is net rond en de strategieën voor productontwikkeling en marketing zijn nog niet uitgekristalliseerd. Toch zijn klanten en partners van het Naardense Usoft gematigd positief over de acquisitie. ATL is het grootste softwarehuis en de grootste systeemintegrator van Israël. Het heeft een goede reputatie op het gebied van omvangrijke en complexe projecten. Voor Usoft gaat het internationaal als partner optreden bij de uitvoering van projecten en een internationaal verkoopkanaal opzetten.
Paul Mallens, Europees marketing-directeur van Usoft: "In tegenstelling tot Unisys wil ATL Usoft middels een indirect kanaal verkopen." Dat is goedkoper dan een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren opzetten en brengt minder risico's met zich mee. Momenteel bestudeert ATL Usoft en ontwerpt het een geschikt verkoopmodel. Wanneer het Usoft en zijn klanten en partners volledige duidelijkheid kan bieden, is nog niet bekend. "Over een jaar moet het allemaal op de rails staan", aldus Mallens.
Proface is met vijftien Usoft-ontwikkelaars één van de grotere partners. Directeur Nico van Donkelaar heeft nog geen ATL-mensen gesproken, maar noemt het 'niet slecht' dat Usoft een nieuwe moedermaatschappij heeft. Hij had al het gevoel dat er iets met Usoft moest gebeuren.
Klanten reageren gemengd. IT-manager Hans de Boer van VNU-dochter Business Publications Amsterdam is kritisch. "Er is nog geen lange termijnstrategie voor Usoft. Als ik nu een ontwikkelomgeving zou moeten selecteren, weet ik niet of ik voor Usoft zou kiezen." Hij heeft grote behoefte aan duidelijkheid.
Senter, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken dat R&D stimuleert in het bedrijfsleven, zegt nog niets te merken van de overname. "De productontwikkeling blijft in ieder geval doorgaan. Verder is het afwachten wat ATL precies gaat doen", aldus betrokkene Dick ten Hoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable