Getronics koopt netwerkonderhoud van NS

Getronics verwerft 70 procent van de aandelen van het bedrijf Data en Telecomservices (DTS) van de Nederlandse Spoorwegen. De overige 30 procent blijft voorlopig in handen van de NS.

Middels dit belang wil de spoorwegmaatschappij "een soepele overgang van het personeel naar Getronics waarborgen", zegt woordvoerder Rob Hageman van de Nederlandse Spoorwegen.
Getronics versterkt met deze overname zijn activiteiten op het gebied Transport en Logistiek. DTS wordt ondergebracht binnen de afdeling System Integrator Railways. Over het overnamebedrag zijn geen mededelingen gedaan.
Voor telecommunicatiediensten heeft de NS samen met British Telecom het bedrijf Telfort opgericht. De activiteiten van Telfort betreffen de exploitatie van het glasvezelnet dat de NS langs haar spoorwegen heeft liggen. De activiteiten van DTS waren hier buiten gehouden.
DTS verzorgt het technisch beheer, het onderhoud en de reparatie van de data-infrastructuur van bijvoorbeeld de kaartuitgiftemachines op de NS-stations. Hageman zegt dat de NS deze activiteit liever toevertrouwt aan een groot bedrijf als Getronics. "Dat is een goede garantie voor kwaliteitsverbetering." Afgesproken is dat de NS over anderhalf jaar het resterende belang van 30 procent eveneens aan Getronics verkoopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.