Cisco koopt Clarity Wireless

Cisco, bouwer van netwerkapparatuur, neemt Clarity Wireless over. Met de overname is een bedrag gemoeid van 157 miljoen dollar. Cisco werkt al twee jaar samen met de specialist in draadloze systemen.

Clarity, een particuliere onderneming uit het Californische Belmont, heeft een techniek ontwikkeld die één of meer locaties via een vaste draadloze verbinding met elkaar in contact brengt. Volgens Cisco is het hiermee mogelijk op hoge snelheid te communiceren in omgevingen met veel obstructies, zoals flatgebouwen. Kortgeleden heeft Clarity een communicatiesysteem ontwikkeld op microgolven met een doorvoersnelheid van 90 MB per seconde. De 39 werknemers van Clarity zullen overgeplaatst worden naar Cisco-vestigingen in San José.
De overname past in de strategie die Cisco veel hanteert: het kopen van technologie die en ontwikkeltalent dat al een plek verworven heeft in de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.