Matchbank koopt duizend studenten-CV's

De Internet-arbeidsbemiddelaars Matchbank en Sjob hebben de gedigitaliseerde curricula vitae van bijna duizend studenten overgenomen van CV-Match. Dit laatste bedrijf had de levensloop van deze studenten in een databank ondergebracht.

Onlangs is CV-Match gestopt met zijn activiteiten. Volgens Matchbank liep de onderneming met de gegevens van de werkzoekenden te leuren. Matchbank heeft vervolgens besloten de databank te kopen. De studenten krijgen binnenkort een email-bericht van het Arnhemse bedrijf met de vraag of ze willen dat hun gegevens in de bestanden van deze bemiddelaar worden opgenomen.
Matchbank beschikt momenteel over gegevens van meer dan vijftigduizend werkzoekenden. Als een vacature binnenkomt, gaat de onderneming op zoek naar curricula vitae die aansluiten op het profiel. "Vervolgens bellen we de kandidaat 's avonds thuis. Als die persoon geïnteresseerd is, bieden we het curriculum vitae anoniem aan. Pas als de werkgever ook belangstelling heeft, maken we de identiteit van beide partijen bekend", aldus Jean-Marc Bilderbeek van Matchbank. De cv's komen niet op Internet. Volgens Bilderbeek hebben veel werkzoekenden al een baan en mag het niet voorkomen dat werkgevers de gegevens van één van hun medewerkers op Internet tegenkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Redactie Computable