Inktomi splitst aandelen

Internet-zoekdienst Inktomi kondigt vandaag een aandelensplitsing aan. Elk huidig exemplaar is goed voor twee nieuwe aandelen. De afgelopen twee maanden zat de aandelenprijs al boven de honderd dollar. De koers van Inktomi is sinds de aandelenuitgifte in juni dit jaar gestaag opgeklommen van de oorspronkelijk 30,75 dollar per stuk.

Het opdelen van de aandelen is reeds goedgekeurd door de directieraad van het bedrijf. Het gaat op 12 januari in. De nieuw uit te geven aandelen worden later deze maand verzonden door Norwest Bank Minnesota, de vertegenwoordiger van Inktomi. Het bedrijf volgt hiermee andere succesvolle Internet-ondernemingen, zoals Yahoo!, Excite en Amazon, die afgelopen zomer aandelensplitsingen aankondigden.
Verder blijkt uit documenten die Intel vorige week indiende bij de Amerikaanse Securities and Eschange Commission (SET) dat de chipproducent 127.500 aandelen Inktomi van de hand wil doen. Dit komt neer op een waarde van 18,3 miljoen dollar. Deze geplande aandelen-afstoot is onthuld in een 'Form 144'-document dat een intentie tot verkoop aangeeft, maar niet verplicht tot het daadwerkelijk verkopen. Intel heeft op 18 december al 21 duizend aandelen Inktomi verkocht voor 2,8 miljoen dollar. Het is niet bekend hoeveel aandelen van de zoekdienst Intel bezit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable