Quickturn wijst aanzoek Mentor af

Quickturn Design Systems wees gisteren het verhoogde overnamebod van Mentor Graphics van de hand en meldt dat het blijft bij de fusie-overeenkomst met Cadence Design Systems. Mentor verhoogde deze week zijn bod naar 253 miljoen dollar.

Dat komt neer op veertien dollar per aandeel Quickturn, wat ogenschijnlijk hetzelfde bedrag is dat Cadence wil neerleggen. In de praktijk pakken de twee boden verschillend uit, omdat Cadence een aandelenruil voorstelt. Mentor begon met een overnamebod van 12,125 dollar per aandeel en is uit op 14,9 procent van de aandelen. Dat percentage zou net niet de 'gifpil'-constructie van Quickturn, een zelfverdedigingsmechanisme tegen vijandige overnames, in werking zetten.
"De directieraad van Quickturn heeft een aanbod van Cadence geaccepteerd dat geen betalingsproblemen oplevert, alle aandeelhouders direct een aantrekkelijke bonus voor hun aandelen geeft en hun voordelen biedt voor de lange termijn. In schril contrast daarmee heeft Mentor niet kunnen aantonen dat het de financiële middelen voor een overname in huis heeft", verklaart Quickturn-president Keith Lobo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.