CTS koopt Motorola-divisie

Motorola verkoopt zijn Components Products Division aan CTS Corporation, leverancier van elektronicacomponenten, voor een bedrag van in ieder geval 145 miljoen dollar in contanten.

De twee bedrijven zijn verder overeengekomen dat Motorola over de komende vijf jaar nog eens maximaal 105 miljoen dollar ontvangt op basis van de prestaties van de nu verkochte productie-afdeling.
De divisie, met ongeveer 120 werknemers, fabriceert keramieken en akoestische componenten die vooral gebruikt worden in telecommunicatie-apparatuur. CTS is door deze overname de grootste fabrikant van onderdelen voor draadloze apparatuur in de Verenigde Staten. Motorola blijft de producten van zijn voormalige dochter kopen en is daarmee de grootste klant van de verkochte tak, verantwoordelijk voor ongeveer 45 procent van de 240 miljoen dollar aan jaarlijkse omzet.
Het afstoten van deze componentendivisie valt onder de grote reorganisatie die Motorola in juni aankondigde. Het bedrijf schrapt vijftienduizend banen. Ondertussen verwacht CTS-president Joseph Walker een besparing van maximaal vijf miljoen dollar dankzij de gecombineerde expertise van de Motorola-divisie en de wereldwijde marketing- en verkooporganisatie van zijn bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.