3Com overtreft financiële verwachtingen

Netwerkleverancier 3Com heeft de hooggespannen verwachtingen voor zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal weten te overtreffen. Het bedrijf boekt een winst van 132,9 miljoen dollar, ofwel 36 dollarcent per aandeel, op een omzet van 1,54 miljard dollar.

Analisten hadden een winst van 32 dollarcent per aandeel verwacht, hoewel op Wall Street al voorzichtige schattingen waren gedaan die hoger lagen. De omzet van 3Com steeg 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en 29 procent vergeleken met de tweede periode van vorig jaar. De winstcijfers sluiten overigens eenmalige lasten van zeshonderdduizend dollar uit wegens overnames en activiteiten op het gebied van onroerend goed.
De gunstige cijfers zijn te danken aan de 744,7 miljoen dollar aan verkoop van systeemproducten (25 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar) en de 795,8 miljoen dollar opbrengst van toegangsproducten als modems en netwerkkaarten (33 procent hoger). "De algehele marktgroei, gecombineerd met kostenbesparingen, draagt ook bij aan onze financiële resultaten", zegt 3Com-president Eric Benhamou. "Maar ook het momentum van onze nieuwe producten en de kracht van dit seizoen hebben een steentje bijgedragen."
Verder heeft de leverancier van netwerkapparatuur een lucratief contract gesloten met computerfabrikant Hewlett-Packard (HP). 3Com levert voortaan de netwerkinterfacekaarten (nic's) en modems voor alle PC's van HP. Het bedrijf stak Intel de loef af met het verkrijgen van deze overeenkomst. Ruim 57 procent van de markt voor nic's is al in handen van 3Com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.