KPN en bonden sluiten cao-akkoord

Ict-ers bij KPN gaan er de komende jaren qua salaris minimaal 4 procent op vooruit. Dat staat in het onderhandelingsresultaat dat KPN en de vakbonden hebben bereikt over een nieuwe cao. In de concept-overeenkomst zijn ook een variabele salarisverhoging en budgetten voor persoonlijke ontwikkeling opgenomen.

KPN en de vakbonden (onder andere Abvakabo en de Bond van Telecompersoneel) hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Voor de komende twee jaren zijn afspraken gemaakt over salarisverhogingen die variëren voor verschillende groepen medewerkers. De nieuwe cao maakt onderscheid tussen sales, IT, retail, operations en overig personeel. De structurele salarisverhoging is voor ict-ers vastgesteld op 4 procent. Over de hele linie van het werknemersbestand is de jaarlijkse salarisverhoging vastgesteld op 2,5 procent. De bonden eisten een minimale verhoging van 3,5 procent. Daarnaast geldt een variabele beloning (bij het behalen van persoonlijke doelstellingen) die voor de meeste medewerkers uitkomt op 4,25 procent in 2008 en 5 procent in 2009.


In 2009 wordt een nieuw onderdeel aan de cao toegevoegd: het cao-budget. Het budget bedraagt 14,8 procent van het jaarsalaris en is vrij besteedbaar. In het budget worden onder andere vergoedingen als vakantiegeld en levensloop ondergebracht. Abvakabo is ook blij met de afspraken over een zogenaamd 'inzetbaarheidsbudget'. Personeel krijgt jaarlijks 1000 euro om aanvullende cursussen te volgen.  
De bonden leggen het onderhandelingsresultaat begin 2008 (na de feestdagen)voor aan de leden.


Het personeel van het door KPN overgenomen Getronics (Getronics PinkRoccade in Nederland) blijft voorlopig gebonden aan de eigen arbeidsvoorwaarden. Het is mogelijk dat de arbeidsovereenkomsten in de toekomst in elkaar geschoven worden, maar daarover wil KPN nu nog geen officiële mededelingen doen. Op 5 februari 2008 bij de bekendmaking van de jaarcijfers presenteert KPN meer details over de plannen met Getronics. Dan wordt ook meer bekend over de arbeidsvoorwaarden bij dat bedrijfsonderdeel van KPN.

Verkoop

KPN rondde gisteren de definitieve overeenkomsten af voor de verkoop van Getronics' activiteiten in Spanje en Portugal aan de Spaanse ict-onderneming Tecnocom. Het beursgenoteerde bedrijf neemt de activiteiten (voornamelijk applicatiediensten en werkplekbeheer) van Getronics Spanje en Portugal over voor een ondernemingswaarde van 87,5 miljoen euro. Volgens KPN is dit de belangrijkste verkoop van niet-kernactiviteiten van Getronics sinds de overname door KPN.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-21T10:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.