Zorgen Fenit over 2000-specialisten

Branche-organisatie Fenit maakt zich grote zorgen over het lot van de millennium-specialisten die momenteel in de wachtkamer zitten. De federatie vindt dat snel een procedure moet worden vastgesteld voor het in dienst nemen van deze mensen, om te voorkomen dat ze nog langer moeten wachten.

"We kunnen deze mensen niet in de kou laten staan", licht Machiel de Rooij van de Fenit toe. "Het ergste wat ons kan gebeuren is dat deze sollicitanten het na een tijdje voor gezien houden."
Fenit wil dat de bedrijven ook de gewone, niet-2000 vacatures gaat aanmelden. De organisatie hoopt dat een deel van de overbodige specialisten kan werken aan andere IT-trajecten. "De IT-branche kampt tenslotte met een tekort aan werknemers. Misschien dat we deze tekorten iets kunnen verminderen", aldus De Rooij.
De wervingscampagne van het Millennium-platform heeft duizenden reacties opgeleverd. Slechts enkele honderden sollicitanten hebben een plaats gevonden. De vraag van het bedrijfsleven naar 2000-specialisten blijft voorlopig uit, zoalsComputable al in een eerder stadium heeft gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.