3Com heeft geen redder nodig

Netwerkspecialist 3Com wil alleen verder. Dit ontkracht hardnekkige speculaties op Wall Street dat het bedrijf zich kan verheugen in de warme belangstelling van zowel chipbouwer Intel als telecomapparatuurmaker Lucent. Financieel lijkt 3Com de zaken weer op orde te hebben.

3Com-directeur Eric Benhamou ziet niets in een overname. "Wij hebben geen redder nodig", laat hij weten tijdens de presentatie van de jongste kwartaalcijfers. Die cijfers zijn boven verwachting goed. Het overschot in de voorraden modems en netwerkproducten in het distributiekanaal en in winkels zijn weggewerkt. "We hebben een voorraadniveau dat tussen de vijf en zeven weken aan verkoop dekt", zegt de Europese 3Com vice-president Steve Rowley. Dat moet de aandeelhouders geruststellen, gezien de problemen op het voorraadvlak na de acquisitie van modemmaker US Robotics.
De winstgevendheid is toegenomen, vooral door kostenbesparing. De omzet steeg nauwelijks. In het laatste financiële kwartaal is 86,7 miljoen dollar verdiend (exclusief een eenmalige bate van 10,2 miljoen), tegen een verlies van 51,2 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet bleef steken op 1,4 miljard dollar, 12,5 procent onder de 1,6 miljard in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Tegenover het voorgaande kwartaal nam de omzet met 2 procent marginaal toe.
Rowley wijst op enkele positieve ontwikkelingen. De grote Corebuilder 9000 chassis switch, onlangs gelanceerd, blijkt een hit. Ook de V.90 modems, Palm Pilot enstackable hubs blijven in Europa boven verwachting verkopen.
3Com is marktleider in zowel modems als netwerkadapterkaarten. In dit laatste segment ondervindt het zware concurrentie van ondermeer Intel en Taiwanese fabrikanten van goedkope oplossingen. Een overname van 3Com door Intel is onwaarschijnlijk. Gezien het grote gezamenlijke marktaandeel in de NIC-markt zouden de Amerikaanse anti-kartelambtenaren een overname kunnen blokkeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.