Apple formeert aparte Benelux-regio

Apple Computer wijzigt zijn Europese organisatie en huisvest Nederland samen met België en Luxemburg in een apart gebied. Deze opsplitsing van Apple's Noord-Europese regio (NER) is mede te danken aan de goede resultaten die Nederland de afgelopen kwartalen behaalde.

De algemeen directeur van Apple Nederland, Ton van Garderen, gaat mee in deze schaalvergroting en is vanaf deze week directeur van de Benelux.
"De top drie in Europa bestaat uit Duitsland, Frankrijk en Engeland. Daarna komen Italië, Zweden, Zwitserland en Nederland. Maar de nieuwe Benelux-regio is groter dan Zweden", zegt Van Garderen, die voorlopig ook nog zijn 'oude' functie vervult. Hij koestert hoge verwachtingen voor de nieuwe regio, die over drie kwartalen de grootte van het overgebleven Noord-Europese gebied moet evenaren. De nu bijeengevoegde landen, waarvan Luxemburg al onder België viel, behouden wel hun eigen organisaties. "Er komen ook twee aparte managementteams, die gedurende de komende twee weken worden gevormd", aldus de interim-directeur van Apple Nederland. "Tot nog toe was onze organisatiestructuur nogal plat, die gaan we nu verdiepen."
Verdere toekomstige wijzigingen houden ondermeer een gelijktijdige lancering van de Applestore in voor de hele Benelux. Volgens de oorspronkelijke plannen zou Apple's webwinkel op 1 september van start gaan voor Zweden, op 30 september voor Nederland en daarna zou Frankrijk volgen. De lancering voor de Belgische en Luxemburgse markt wordt nu naar voren gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.