Geen werk voor Millennium-specialisten

Achtduizend Millennium-specialisten wachten nog op een plaats in het bedrijfsleven. De vraag van bedrijven naar dit personeel laat voorlopig nog op zich wachten. Hierdoor is er vooralsnog geen sprake van het aangekondigde tekort aan menskracht.

Sinds het Jaar 2000-probleem is opgespoord, roepen deskundigen dat het tekort aan personeel een van de struikelblokken zal vormen bij het vinden van een oplossing. Het Millennium Platform startte in mei een wervingscampagne, die ruim elfduizend reacties opleverde. Nu is het wachten op het bedrijfsleven, dat deze mensen moet inhuren. "We verwachten in het najaar een piek in de vraag naar Millennium-specialisten", zegt woordvoerster Jint Wuite van het Platform. "De bedrijven zijn zich steeds meer bewust van het Jaar 2000-probleem. Ze onderkennen de problematiek. Nu moeten ze er nog mee aan de slag."
Van de elfduizend kandidaten ontvangen ongeveer drieduizend mensen een bedankbrief. Op hen zal het Platform verder geen beroep doen. Tweeduizend aanmelders komen direct in aanmerking voor een plaats bij een bedrijf. De overige zesduizend kandidaten ondergaan een test bij Arbeidsvoorziening en kunnen bij gebleken geschiktheid een opleiding volgen bij een instituut dat is aangesloten bij de Vereniging Opleidingen Informatica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.