KPN en bonden bereiken akkoord

KPN Telecom heeft een principe-akkoord bereikt met de vakbonden over de vestigingsplaatsen van de verkooporganisatie. Hiermee is het conflict tussen de bonden en de directie voorlopig ten einde.

De werknemers hadden gedreigd vandaag het werk neer te leggen. De onderneming wil namelijk de huidige dertien districten en 32 regio's opheffen en vervangen door een meer marktgerichte organisatie in vijf rayons met dertien vestigingsplaatsen. De bonden tekenden bezwaar aan tegen deze plannen, omdat hierdoor 5000 werknemers van werkplek moesten veranderen en 3000 medewerkers dienden te verhuizen of over grotere afstanden reizen. De vakorganisaties stelden een ultimatum, dat vandaag af zou lopen.
In het principe-akkoord blijven de uitgangspunten van de reorganisatie gehandhaafd, maar vinden er aanpassingen plaats op het gebied van vervangende werkgelegenheid, de locaties, sociale maatregelen en het tempo van invoering. De vakbonden zullen het akkoord met een positief advies aan hun leden voorleggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.