Bedrijven moeten zelf 2000 aanpakken

Het bedrijfsleven moet niet te veel op de overheid vertrouwen voor de oplossing van de millennium-problematiek. Dit zei minister Hans Wijers vanochtend bij de opening van de Nationale Millennium Conventie in de Amsterdamse Rai.

Volgens de minister hebben veel ondernemingen ten onrechte een blind vertrouwen in overheidsorganisaties. "De overheid heeft niet voor niets een noodfonds in het leven geroepen om te voorkomen dat een gebrek aan financiële middelen de oplossing van het 2000-probleem van de overheid in de weg staat." Volgens de bewindsman hebben alleen de ministeries al minstens duizend mensjaren nodig om het probleem te lijf te gaan. Wijers gaf aan dat het nu ieder voor zich is. "Een boodschap voor de mensen die denken dat er bij de overheidsinstanties op het laatste moment wel een konijn uit de hoge hoed getoverd zal worden: vergeet het maar!"
Wijers maakt zich zorgen over het feit dat 31 procent van de organisaties nog niet bezig is met inventariseren van de problemen. Ook de hoge kosten die de oplossing van de problematiek met zich mee brengt, baren de minister grote zorgen. De aanname dat extra mensen eenvoudig ingehuurd kunnen worden, is volgens Wijers evenmin juist. "Het is vanwege de enorme omvang van het probleem maar de vraag of u de kennis en de personen die u nodig heeft tijdig kunt bereiken", zei Wijers tegen de toehoorders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.