MKB-Nederland boos over 2000-aantijging

"Het lijkt erop alsof het grote Millennium zwarte pietenspel nu al is begonnen". Zo concludeerde MKB-Nederland direct na afloop van de overigens matig bezochte Nationale Millennium Conventie.

Het midden- en kleinbedrijf werd tijdens deze conventie verweten te weinig aandacht aan het jaar 2000-probleem te geven. MKB-Nederland reageerde direct verontwaardigd. Volgens deze organisatie krijgen de kleinere bedrijven ten onrechte de schuld van het overschot aan Millennium-deskundigen. Ze zouden het probleem wel degelijk serieus nemen.
Maar volgens MKB-Nederland is er nooit echt over nagedacht hoe deze mensen zouden moeten worden geplaatst. De MKB-organisatie noemde de wervingsacties van IT-medewerkers waarvoor momenteel geen emplooi is, ondoordacht en eenzijdig. Te weinig zou rekening zijn gehouden met de daadwerkelijke behoefte van ondernemingen.
De tegenaanval van MKB-Nederland kwam een dag nadat Platform- voorzitter Jan Timmer het bedrijfsleven had opgeroepen niet te ruziën over het Millennium-probleem. Volgens Timmer heeft het geen zin elkaar met brieven te bestoken. Beter is het gezamenlijk aan een oplossing te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.