Jaar 2000 kost overheid 1,7 miljard

Het Millennium-probleem gaat de overheid veel meer kosten dan in eerdere ramingen was voorspeld. Ging de regering tot op heden officieel nog uit van 500 miljoen gulden, de nieuwste cijfers noemen een bedrag van 1,7 miljard gulden.

Dit betreft dan alleen de kosten die gemaakt worden door de eigen departementen. Daar bovenop komen dan nog de uitgaven van waterschappen, gemeenten, provincies en semi-overheidsorganisaties, terwijl de zorgsector ook nog eens 1 miljard gulden nodig heeft.
Vooral bij Defensie nemen de zorgen toe. Dit ministerie schat de kosten op 600 miljoen gulden. Defensie heeft tot nu toe een kleine 215 duizend objecten, waaronder duizenden vitale systemen, in kaart gebracht die bij de eeuwwisseling van slag kunnen raken. Een en ander is gisteren ook ter sprake gekomen in een ministerieel Navo-overleg in Brussel. De ministers van defensie zouden de huidige situatie zorgelijk genoemd hebben. Niet alleen voor wat betreft de Millennium-problemen in de Westerse landen, maar ook bijvoorbeeld de 2000-aanpak in een land als Rusland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.